Učenici od prvoga do četvrtoga razreda koji uče talijanski jezik bili su na studijskom putovanju u Italiji od 16. do 19. veljače 2024. Posjetili smo gradove Milano, Bergamo i Vicenzu.

Bergamo nas je oduševio srednjovjekovnom i renesansnom arhitekturom, a Vicenza slikovitim centrom grada pod zaštitom UNESCO-a. Milano, ekonomsko i poslovno središte Lombardije i Italije, grad bankarstva i  industrije, prijestolnica mode i dizajna, očarao nas je impresivnom umjetnošću i arhitekturom, ponajviše milanske katedrale.

Duomo di Milano najveća je katedrala u Italiji, ali i nesumnjivo najimpresivnija građevina u Milanu. Veličanstvena katedrala gotičkog stila ima više skulptura nego ijedna druga građevina na svijetu, a s terasa katedrale se pruža nevjerojatan panoramski pogled na grad.   

Posjetili smo stadion Giuseppe Meazza, poznatiji kao San Siro, jedan od najvećih stadiona u Europi i najveći u Italiji, zatim  najstariji shopping centar na svijetu Galleria Vittorio Emanuele II i Nacionalni muzej znanosti i tehnologije Leonardo da Vinci.

Bogatiji za jedno predivno iskustvo i puni dojmova vratili smo se u Split s planovima za iduće studijsko putovanje. Firenca?

Ostale objave